Cafe

Alt om madlavning og gastronomi

Generelt

10 lækre rosenkålsopskrifter, du skal prøve

Denne lækre ret kombinerer den sprøde, salte smag af bacon med den bitre, krydrede smag af rosenkål. Rosenkålene vendes i en blanding af olie, hvidløg og forskellige krydderier, som giver dem et stærkt og smagfuldt pift. Bacon’en tilføjer en dejlig sprødhed og en rund, røget smag, der balancerer rosenkålenes bittersødme perfekt. Retten er nem at lave og giver en virkelig velsmagende sideretning eller hovedret, der vil fryde enhver gane.

Rosenkål i cremet sennepssovs

Rosenkål i cremet sennepssovs er en lækker og nem ret, der kombinerer de sprøde rosenkål med en cremet og krydret sennepssovs. Sovsen tilføjer en behagelig creme og en syrlig note, som perfekt balancerer den lidt bitre smag fra rosenkålene. Denne ret er ideel som et varmt hovedmåltid, og den ledsages godt af for eksempel kartofler eller ris. Find inspiration til nye rosenkålsopskrifter og prøv denne lækre variant.

Rosenkål med mandler og citron

Denne lækre ret kombinerer de sprøde, nøddeagtige mandler med den friske, citrussyrlighed fra citronen. Rosenkålene bliver stegt gyldne og får en dejlig, cremet konsistens. Retten er nem at lave og passer perfekt som tilbehør til et hovedmåltid eller som en let frokost. Prøv at servere den med stegt kylling eller laks for at skabe en mere komplet ret.

Rosenkål i ovn med parmesan

Denne lækre ret er en perfekt måde at nyde rosenkål på. Rosenkålene steges i ovnen sammen med parmesan, hvidløg og krydderier, hvilket giver dem en sprød og cremet konsistens. Retten er nem at lave og kan serveres som et fyldigt hovedret eller som en lækker tilbehør. Rosenkålene bliver møre og smager fantastisk sammen med den sprøde parmesan. Denne opskrift er et must-try for alle rosenkålsentusiaster.

Rosenkål i wok med nudler

Rosenkål i wok med nudler er en lækker og nem ret, der kombinerer de sprøde rosenkål med bløde nudler og en smagsfuld sovs. Steg rosenkålen i en varm wok sammen med tynde nudler, hvidløg, ingefær og en skefuld sojasovs. Krydre med lidt salt og peber, og server det hele med et drys af ristede sesamfrø. Denne ret er hurtig at lave, men fuld af smag og tekstur.

Rosenkål i fad med æbler og kanel

Denne lækre ret kombinerer den bitre smag af rosenkål med den søde smag af æbler og den varme, krydrede smag af kanel. Skær rosenkålene i halve og læg dem i et ovnfast fad sammen med skrællede og grovhakkede æbler. Drys kanel over og tilsæt lidt smør eller olie. Bag retten i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, indtil rosenkålene er møre og æblerne har fået en lækker karameliseret overflade. Servér retten varm som tilbehør til kød eller som en vegetarisk hovedret.

Rosenkål i salat med granatæble

Rosenkål er et fantastisk tilbehør til en frisk salat. Kombinér de sprøde rosenkålsknopper med syrlige granatæblekerner, som tilfører en dejlig friskhed. Dryp lidt god olivenolie og hvidvinseddike over, og server salaten som et let og sundt måltid. Rosenkål indeholder masser af vitaminer og mineraler, og granatæblekernerne er rige på antioxidanter. Denne salat er både lækker og næringsfyldt.

Rosenkål i gratin med ost

Rosenkål i gratin med ost er en dejlig og cremet ret, der er perfekt som tilbehør eller hovedret. Bland rosenkål, fløde, ost og krydderier i en ovnfast form. Top med ekstra ost og bag i ovnen, indtil osten er smeltet og gyldenbrun. Servér den varme gratin som et lækkert og mætende måltid.

Rosenkål i suppe med kylling

Rosenkål passer perfekt i en lækker suppe med kylling. De små, grønne rosetter tilfører ikke kun en frisk og cremet smag, men også en flot farve til retten. Tilsæt skiver af kyllingebryst for at gøre suppen mere mættende, og server den med sprøde croutoner eller hjemmebagt brød. Rosenkålen kan med fordel tilberedes let dampet eller stegt, så den stadig har bid. Denne suppe er en dejlig og nærende ret, der giver varme og velvære på en kold vinterdag.

Rosenkål i tærte med pinjekerner

Rosenkål i tærte med pinjekerner er en utrolig lækker og uventet kombination. De sprøde pinjekerner giver en lækker nøddeagtig smag, der komplementerer den søde og lidt bitre smag af rosenkålen perfekt. Tærten er nem at lave og giver en dejlig fyldig og cremet konsistens. Den er perfekt som en hovedret eller som en del af et større måltid. Prøv opskriften og nyd den lækre sammenspil af smagene.